Info


Noi prevederi legislative aplicate la emiterea bonurilor fiscale

Incepand cu 14 martie 2013, prin intrarea in vigoare a HG nr. 84/2013, pentru orice achizitii de bunuri si servicii, TVA poate fi dedus de beneficiar pe baza de bonuri fiscale emise in conformitate cu prevederile OUG nr. 28/1999.

Conditia pentru care se poate deduce astfel TVA este ca valoare individual, inclusiv TVA, sa nu fie mai mare de 100 euro, daca furnizorul sau prestatorul a mentionat pe bonul fiscal cu ajutorul aparatului de marcat electronic fiscal codul de inregistrare in scopuri de TVA al beneficiarului, se arata intr-un comunicat al Ministerului Finantelor, postat pe site-ul institutiei. Noile prevederi sunt aplicabile, mai ales pentru livrarea de carburanti auto pe baz de bonuri fiscale. In cazul in care casele de marcat nu le permit comerciantilor sau prestatorilor de servicii sa treac pe bonul inmanat cumparatorului codul acestuia de TVA (care este acelasi cu codul unic de inregistrare al firmei), comerciantii trebuie sa taie factura si chitanta.

Noua modificare nu presupune ca toti comerciantii sa introduca softuri noi la casele de marcat, ci poate fi tastat codul de TVA al cumparatorului doar printr-o alta tastare, putin diferita de o vanzare obinuita. La casele de marcat mai vechi, care nu permit sa se tasteze codul de TVA al beneficiarului, poate fi introdus alt soft sau poate fi schimbata casa de marcat, desi nu este obligatoriu acest lucru. Comerciantul care nu poate tasta codul de TVA al beneficiarului pur si simplu emite factura.

In cazul in care nu a fost adaptat softul casei de marcat, atunci comerciantul procedeaza la fel ca si pana acum, adica emite factura fiscala simplificata, la care ataseaza bonul fiscal. Daca exista probleme tehnice, firmele trebuie sa ia legatura cu furnizorii autorizati de case de marcat electronice fiscale.

Info Footer


Coş  

Nici un produs

0,00 Lei Livrare
0,00 Lei TVA
0,00 Lei Total

Prețurile includ TVA

Coş Plăteşte

Contactați-ne

Suntem disponibili 24/7

Telefon:0726.420.695

0733.230.145

0726.751.027

0733.231.388

0733.237.702